OVER ONS

Kanovereniging Flevo
telt ongeveer 110 leden, variërend in leeftijd van 6 tot 83 jaar. In het vaarseizoen, dat loopt van begin april tot eind oktober, wordt uitsluitend recreatief gevaren (dus geen wedstrijden).
De meeste leden varen op vlak water, dat wil zeggen vaarten, sloten en meren. Een klein groepje vaart ook op het Markermeer en de Waddenzee.

Op het water kom je helemaal tot rust.
Je vaart op plaatsen waar je anders niet kunt komen. Probeer het eens vrijblijvend op een woensdagavond, met een tochtje door het Dwaalpark. Wij zorgen voor een kano en begeleiding.

Kanovaren is geen dure sport.
De contributie is laag.
Een volwassen lid (18 jaar en ouder) betaalt 8 euro per maand (in 2016). Voor dat geld ben je ook lid van het Watersportverbond, kun je aan de activiteiten van de vereniging meedoen en heb je een ligplaats voor je kano in de botenloods.
Het eerste jaar mag een boot van de vereniging gebruikt worden en daarna wordt van het nieuwe lid verwacht dat hij/zij zelf een boot aanschaft. Op de tweedehands markt kun je daarvoor vaak uitstekend slagen. Heb je eenmaal een kano, dan heb je daar ook heel veel jaren plezier van.

Elke woensdagavond
varen we in clubverband van 19.00 tot 20.30 uur in de directe omgeving, vanaf april tot half oktober.

Een stukje verder
Regelmatig varen we tochten elders in Noord-Holland of daarbuiten. Dat doen we meestal op een zondag.
Voor transport van de kano’s gebruiken we speciale kanotrailers. Je hoeft geen auto te hebben om mee te kunnen gaan.

Kamperen doen we ook.
Eenmaal per jaar organiseren we een kampeerweekend.

Ga je liever alleen op pad?
Dat kan natuurlijk ook. Zodra je een eigen kano hebt, krijg je een sleutel van de kanoloods en kun je op elk willekeurig moment een tochtje varen.

In de wintermaanden
kun je een paar keer keer oefenen in zwembad De Waterhoorn.
In warm water worden verschillende peddel- en reddingstechnieken aangeleerd. Sommigen leren zelfs eskimoteren!

Belangstelling?  Kom eens bij ons langs tijdens onze clubavond op vrijdagavond van 20.00 tot 23.00 of maak een afspraak met Edwin (06-55 120 343).

Je kunt ons vinden in het Dwaalpark in de Grote Waal. Vanaf het station De Weel oprijden, aan het einde daarvan links afslaan en de weg blijven volgen tot je aan je linkerhand het bord KV Flevo ziet. Een smalle asfaltweg (auto’s toegestaan) gaat daar het park in. Naast een parkeerplaats is er ook een afsluitbare fietsenstalling.